Over

Carmen Torrez

Con pasión of met passie sta ik in het leven!

Naast mijn passie voor reizen is er een boeiende innerlijke reis ontstaan. Een reis naar wie ik echt diep van binnen ben, naar mijn authentieke zelf!

Na een turbulente periode in het jaar waarin ik 40 werd waarbij ik te maken kreeg met een burn-out, relatiebreuk, verlies van mijn grootouders en nog een paar moeilijke ervaringen, zakte de grond even van onder mijn voeten weg. Ik zocht naar manieren om mezelf te helen en voelde een verlangen om bewuster in het leven te staan en duurzame keuzes te maken die aansluiten bij wie ik écht ben. Ik ging door een stevig verwerkings-, bewustwording- en transformatieproces. Als hooggevoelige ziel (HSP) voelde ik me niet meer passen in het gangbare kader. Ik wilde de ongetemde wilde vrouw in mij bevrijden en mij niet langer klein houden of inhouden. Ik besloot voluit te leven vanuit vertrouwen, overvloed, intuïtie, hart & ziel en kwam opnieuw thuis bij mezelf.

Ik werd aangetrokken tot de natuurlijke holistische gezondheidszorg waarbij aandacht besteed wordt aan het mens-zijn in zijn totaliteit op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak. We zijn in staat ons zelf genezend vermogen aan te spreken en te versterken. Daaruit volgde mijn life coach opleiding. Naast mijn jarenlange ervaring met yoga, startte ik ook met meditatie, volgde ik bewuste danslessen (Ecstatic dance, 5 ritmes & open floor), talrijke opleidingen en workshops van soundhealing, breathwork tot zweethutten, dans, massage en yoga retreats en festivals, volgde therapie en coaching, reisde ik alleen naar Thailand en Portugal op zoek naar mezelf, ging ik naar lezingen in persoonlijke groei en verdiepte ik me in bewustzijnsliteratuur. Ik kreeg talrijke inzichten over wie ik werkelijk ben, over mijn onderbewustzijn, over het universum en vond de weg naar mijn zielsmissie.

Ik herontdekte mijn passie voor dans, als verborgen taal van de ziel. Vroeger heb ik jarenlang flamenco en salsa gedanst en bij feestjes stond ik steevast op de dansvloer! Ik ervaarde opnieuw de helende kracht van dans, muziek en klank, kon veel loslaten en verwerken en voelde dat ik op die manier weer dichter bij mijn ware zelf kon komen. De energie stroomde weer door mijn lichaam. Ik adem dans en besloot om de Ecstatic dance facilitator training te volgen. Het voelde als thuiskomen! Dit wilde ik graag doorgeven, neerzetten om ten dienste te staan van dansers.

Carmen Torrez_Con Pasión_Music

Vanuit mijn liefde voor dans vloeide verder ook mijn passie voor klank en muziek, als helende kracht. Ik volgde een Ecstatic Dance DJ training en recent ook een opleiding sound healing. De klanken van instrumenten en je stem brengen je helemaal in het nu, waardoor je makkelijker kan aarden, ontspannen en naar binnen keren.

In mijn ongeveer 20-jarige professionele carrière in bedrijven heb ik vaak events georganiseerd, projecten en diensten gecoördineerd en in mijn laatste functie werkte ik als empowerment coach. Toch ontbrak er steeds een echte diepe vervulling in mij. Ik voelde het verlangen om meer impact te hebben en mensen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling omdat ik zelf doorheen een transformatie- en bewustwordingsproces ben gegaan en mijn ervaring en kennis nu wil delen. Van daaruit is mijn passie voor coaching & lichaamswerk ontstaan. Ons lichaam is immers de belangrijkste tool in de transformatie naar ons authentieke zelf. Ik bied technieken voor meer lichaamsbewustzijn via beweging, klank en ontspanning om dichter bij jezelf te komen.

Carmen Torrez_Con Pasión_Ecstatic dance_ED Festival Cyprus
Carmen Torrez_Con Pasión_dans_massage_Sint-Pieters-Leeuw_reis_Thailand_boottrip

En naast deze passies en vanuit resonantie met mijn naam heb ik ook nog een passie voor de Spaanse taal en cultuur. Noem me dus gerust multi-passioneel 😉!

Ik droom van een wereld waarin iedereen zich vrij mag voelen, voluit kan leven, zichzelf werkelijk durft en kan zijn zonder masker of zonder te hoeven voldoen aan maatschappelijke verwachtingen, zichzelf en anderen liefheeft en waarbij we bewust verbonden zijn met de natuur, ons lichaam en alles en iedereen.

We are all one! 💖

Logo "De dansende roos"

De roos in mijn logo is een van mijn favoriete bloemen. Mijn 2e naam en de naam van mijn meter is Marie-Rose, ik heb er dus sowieso een sterke affiniteit mee. Ik hou van de heerlijke geur, de schoonheid, het subtiele, het fragiele en de zachtheid van de bloem.

Als universeel teken van liefde en schoonheid, staat de roos symbool voor het hart, voor passie, sensualiteit, puurheid, moed, vreugde, geluk en genegenheid. Ook staat een roos voor hoop en een nieuw begin!

De dansende roos staat ook voor mijn liefde voor de dans en de groei die ik mag ervaren mede dankzij de dans.

Symbool voor spirituele groei en bloei

Als de roos tot bloei komt, hebben we een bepaalde mate van spirituele ontwikkeling doorgemaakt.

Ze heeft vele lagen, net als wij. We gaan telkens laagje per laagje dieper tot we bij onze kern komen.

De doorns aan de steel zijn onze obstakels en staan voor angst, trauma, oude pijn, beperkende overtuigingen, twijfel, weerstand, boosheid, (zelf)oordeel, uit onze comfortzone stappen … Daar moeten we doorheen en moeten we accepteren om te groeien als persoon. Na elke doorn voelen we ons lichter want elke keer zijn we een stukje ballast van ons ego kwijt. Elke doorn verrijkt ons leven en vergroot onze onvoorwaardelijke (zelf)liefde, geluk en compassie. Naast de doorns zijn er gelukkig ook stukken gladde steel waarbij onze groei plezierig is en waar we volop van kunnen genieten.

De bladeren zijn de talenten die we hebben en die we aan de buitenwereld tonen.

Het bereiken van de bloem is ook niet iets wat ineens gebeurt. Tijdens onze ontwikkeling op het spirituele pad opent de knop van de roos zich in ons hart, in onze ziel en toont ons dat we sterk genoeg zijn om uitdagingen in ons leven te doorstaan. Naarmate we verder groeien, opent de bloem zich tot volle bloei.

Een roos verspreidt haar heerlijke geur, zonder er iets voor terug te verwachten, zonder erover na te denken. Ze is er voor iedereen.

De rode roos was ook de lievelingsbloem van de godin Aphrodite (de godin van de liefde). Toeval of niet maar in het najaar van 2022 kreeg ik ook de kans om naar het eiland van deze geweldige godin te gaan voor het magische & liefdevolle Ecstatic dance Festival in Cyprus. Het klopt gewoon met wie ik ben!😉

With love,
Carmen Marie-Rose Torrez

Carmen Torrez_Con Pasión_Carmen_Rachel_ED Festival Cyprus

Design logo door soulsis Rachel Israel

Carmen Torrez_Con Pasión_dans_massage_Sint-Pieters-Leeuw_roos
Carmen Torrez_Con Pasión_dans_massage_Sint-Pieters-Leeuw_roos_CC Coloma