Ecstatic Dance

Een unieke bewuste dansreis in verbinding met jezelf, de ander en het geheel

Ecstatic Dance is een unieke danservaring waarbij je je helemaal kunt laten gaan. Het is een intuïtieve en bewuste dans die je in staat stelt dieper in je lichaam te zakken. Op een pure manier smelt je samen met de muziek. Het is een soort meditatieve vorm van dansen, waarbij je vrijuit mag bewegen, er is geen goed of fout. We komen samen om ons hart te openen, om beweging te geven aan wat er in ons leeft, om te voelen, te verbinden, te dansen, te transformeren, het leven te vieren en gewoon te ‘zijn’.

Geef je over aan je innerlijke flow. Voel je welkom, voel je vrij!

De basisregels zijn simpel: we dansen blootvoets, nuchter en woorden laten we even achter ons. We respecteren ook elkaars ruimte. Elke dans is een eigen reis in verbinding met jezelf, in verbinding met de hele groep, alleen of in contact met anderen.

Het programma van een Ecstatic dance verloopt meestal als volgt:

19:00 : Welkom met opwarmingsmuziek

19:30 : Openingsceremonie

20:00 : Ecstatic dance dansreis met DJ

22:00 : Afsluitceremonie

Het concept van Ecstatic Dance ontstond ongeveer 25 jaar geleden in Hawaï en Californië, ging de wereld rond en is in de loop der jaren sterk gegroeid en raakt wekelijks vele harten en lichamen over de hele wereld.

WELKOM EVERY-BODY!

Be one with the moment and let the dance dance you!

The body is living art. Your movement through time and space is art. A painter has brushes. You have your body. – Anna Halprin

Inschrijven

Volg onze FB groep Ecstatic dance Halle voor alle nieuwtjes.

Neem je eigen drinkfles water mee.

Getuigenissen

Ecstatic Dance zorgt er altijd voor dat ik op een heel moeiteloze en leuke manier uit mijn hoofd geraak en me terug verbonden voel met mezelf en met een gevoel van levensenergie! De combinatie met de muziek van Inti sound was daarbij écht next level! Er kwam een gevoel van geluk over mij dat ik al heel lange tijd niet meer had gevoeld! Echt magisch hoe Inti Sound moeiteloos speelt met de energie in de zaal!
Hanne
MIJN UNIEKE WEG

Gisteren heb ik opnieuw een magische ervaring beleefd door samen met Carmen Torrez en de andere aanwezigen op de ecstatic dance avond, van binnenuit te dansen.

Stap voor stap voelde ik me loskomen van mijn ego dat me vertelde hoe ik wél of niet moet bewegen en volgde ik steeds meer mijn innerlijke beweging.

Hoewel ik me initieel onwennig voelde, ervoer ik ook hoe dit gevoel zachtjes plaats maakte voor bevrijding.

Ik kwam opnieuw thuis in mezelf.

Hierdoor kon mijn hart zich openen en voelde ik mijn Liefde steeds meer stromen.

Ik ervoer warmte voor alle aanwezigen die verbinding maakten met hun authentieke zelf, van daaruit creëerden en me mijn ruimte gunden alsook voor mezelf door mijn ruimte te durven innemen.

Het was voor mij niet alleen een liefdevolle activiteit, ik voel ook dat ik hiervan mijn levensstijl wens te maken en reeds maak.

Waarom zou ik nog vasthouden aan een idee van een ander als het niet bij mij past of iets niet goed voor mij voelt?

Ik kan tal van redenen bedenken.

Allen ontstaan vanuit de angst om alleen achter te blijven.

Allen gecreëerd door een kinderlijk brein.

Als volwassen vrouw weet ik nu dat ik nooit alleen zal zijn als ik mijn unieke weg volg.

Deuren die sluiten, openen namelijk nieuwe deuren waaronder altijd de deur naar mezelf en ook de deuren die meer aansluiten bij wie ik écht ben.

Ik ben klaar voor die deuren.

Dank je wel, lieve jij, dat je mijn bericht leest!

Ik hoop dat je me erdoor een beetje beter kan leren kennen en ik jou zo kan aanmoedigen om jouw weg te kiezen of te blijven volgen.

Van binnenuit creëren, voelt goed voor mij,

misschien ook voor jou,

maar misschien ook niet.

Ik geloof niet meer in ‘de juiste weg’ voor iedereen en denk dat ik jou niets kan leren over jouw weg.

Ik kan alleen delen over de mijne en misschien ontdek jij zo zelf jouw richting door hem te herinneren.

Veerle
ECSTATIC DANCE HALLE (ELINGEN) 5 augustus 2022, onder de fantastische begeleiding van Carmen Torrez en Manon-Celine Pelleriaux,

Wat een pracht- en krachtvrouwen zijn jullie !

De sfeer zat er goed in, hoge frequentie energie, veel (innerlijk) VUUR, passie, schoonheid, release, speelsheid, verbinding

De LEEUW en de LEEUWIN,

De (inner) KING en QUEEN kwamen helemaal tot leven !

En dan was er het leuke hondje (en ook nog een rosse poes), een geboren entertainer !

Spontaan ontstond er een (samen)dans en ook had dit hondje een perfect gevoel voor timing,

Hij(zij) blafte precies op het juiste moment als antwoord, bevestiging op een vraag die gesteld werd aan de dansers. Misschien een idee om hem(haar) tot mascotte te maken van ED Elingen ? Een avond met een magisch randje,

Héé-eerlijk was het !

Dank je wel aan iedereen die erbij was !

Katrien
Goedemorgen, nog aan het nagenieten van de Ecstatic dance gisteren met Carmen Torrez in Meerbeke. Dit is echt het leven zoals bedoeld is te zijn, niet meer denken, maar ten volle voelen en meebewegen met de golven van wat zich aandient, dit creëert een opening naar meer vrijheid. En wisten jullie dat je met elkaar kan communiceren via je rug ? Heel verrassend wat er dan ontstaat, een spontaan lachsalvo diende zich aan, het leek wel of ik een innerlijke douche kreeg die letterlijk alles schoon spoelde . Hééerlijke avond, wat een energie en wat een mooie warme stralende vrouw is Carmen, in haar aanwezigheid kan je niet anders dan blij worden. Go on lieve Carmen, je doet het fantastisch goed ! ALS IK DANS GAAT MIJN HART OPEN EN DAN DOE IK NIETS LIEVER DAN HEEL DICHTBIJ DAT GEVOEL BLIJVEN !
Katrien

DJ Carmen

★ Carmen ★ is gepassioneerd door zelfexpressie via muziek, dans, beweging en stemwerk. Als Ecstatic dance DJ en facilitator neemt ze je graag mee op een magische innerlijke dansreis. Vanuit haar zielsmissie laat ze je graag dieper (her)verbinden met jezelf, met je lichaam, met elkaar en met het grotere geheel. Gefascineerd door talen, herontdekte ze haar liefde voor dans als verborgen taal van de ziel.

“Wanneer onze zielen zich verenigen op de dansvloer, worden we allemaal één.”

Op een intuïtieve manier draait ze muziek uit alle windstreken en van verschillende genres, van melodieuze spirituele poëzie, sjamanistische & tribale ritmes, downtempo, house, elektronische, klassieke, etnische, zigeuner- tot wereldmuziek. Met haar voorliefde voor de Spaanse taal & cultuur geeft ze haar sets vaak een Spaanse touch & vibe!